Bagheera är ny klädsponsor för orienteringslandslaget

Svenska Orienteringsförbundet har gjort klart med ny klädsponsor. Från och med hemma-VM i Strömstad och Tanum, som inleds den 20 augusti,
springer de svenska löparna i en nyframtagen Bagheera-kollektion, designad av landslagslöparen Anton Östlin.

Bagheera, som grundades i Avesta 1981 har fortfarande huvudkontoret, med administration, design och produktutveckling samt lager lokaliserat i Avesta i södra Dalarna.

– Vår affärsidé är att tillverka funktionella kläder och skor, utvecklade för att användaren ska kunna prestera sitt yttersta vid varje sporttillfälle,
säger Bo-Göran Karlsson, och konstaterar att Bagheeras utveckling på produktsidan har varit, och är, minst sagt fantastisk.

– Vi är övertygade om att orienteringslandslaget kommer att vara nöjda med den kollektion vi nu tagit fram och jag vill samtidigt passa på att önska alla löpare lycka till på VM, säger Karlsson.

Svenska Orienteringsförbundet har under våren aktivt sökt en ny klädsponsor, då det tidigare avtalet med ISC upphör.
Nu känner förbundschef Susanne Söderholm att SOFT har hittat en utmärkt partner.

– Bagheera är det företag som bäst har svarat upp mot våra önskemål. Bagheeras målsättning att göra produkter som är miljövänliga rimmar väl med orienteringsförbundets
prioritering av miljö- och hållbarhetsfrågor, säger Söderholm, som fortsätter:

– Bagheeras certifiering med OEKO-TEX och användandet av återvunnet material är något vi ser mycket positivt på.

Nästa steg för Svenska Orienteringsförbundet och Bagheera blir att ta fram kollektioner även för landslagen i skidorientering och mountainbikeorientering.

Bagheera AB grundades 1981 i Avesta. Vår affärsidé att tillverka funktionella kläder och skor har gett oss återförsäljare över hela Sverige och delar av Europa. Vi är idag över 30 anställda i Sverige och Kina och har en trevlig arbetsmiljö i Koppardalens renoverade byggnader i Avesta.