OM CÉBÉ

Cébé grundades 1892 I Morez in Jura, Frankrike av Jean-Louis Crestin-Billet. Till en början specialiserade sig Cébé på optiska bågar och solglasögon. Märket var en pionjär med att skapa sportglasögon. Redan till en början användes glasögonen på klättringsexpeditioner och i samband med detta skapade man produkter speciellt för att klara de hårda förhållanden som finns på berget.
I slutet av 40-talet blev det allt mer populärt att åka skidor och Cébé gav sig in i vintersport-segmentet med goggles och hjälmar och solglasögon. Mellan 70- och 80-talet blev Cébé världskänt genom sin sponsring av Ingemar Stenmark, femfaldig världsmästare.
Idag jobbar Cébé både med teknisk utveckling och design tillsammans med alla idrottsmän och -kvinnor som letar efter adrenalinfyllda aktiviteter. För alla dem som gillar genuin kompetens och know-how som ärvts genom åren och äkta naturupplevelser!

Cébé Scandinavias huvudkontor är stationerat i Avesta, södra dalarna, i en av de gamla slaggstenslokalerna där stålverket i Avesta bedrev delar av sin verksamhet under 60-talet.