Allt fler väljer fjällmaraton – Bagheera Fjällmaraton Sälen slår deltagarrekord

Allt fler väljer fjällmaraton – Bagheera Fjällmaraton Sälen slår deltagarrekord

Bagheera Fjällmaraton Sälen som avgörs 26-27 augusti, är årets trailäventyr i Lindvallen. Loppet växer allt mer, den fjärde upplagan slår ett rejält deltagarrekord och ca 1 300 deltagare kommer att utmana sig själva på 42 km, 21 km eller i Barnens Fjällmaraton.

– Att springa på kalfjället är verkligen något extra, naturen längs banan är fantastisk, säger loppets tävlingsledare Jakob Lööf.

Löpning i fjällen och över långa distanser är trendigt, vilket arrangörsföreningen Malungs OK Skogsmårdarna kan bekräfta genom stadigt ökande anmälningssiffror.

– Det finns ett starkt intresse för de längre, tuffare och annorlunda löparäventyren idag och Bagheera Fjällmaraton Sälen erbjuder ett koncept som passar många, menar Jakob Lööf.

Årets upplaga förväntas inte bara bli en stor traillöparfest för motionären, utan även en kamp bland löpare i den yttersta svenska eliten inom traillöpning. Den svenska EM-löparen i orientering, Ola Martner från Ryssbergets IK, kommer till start i herrarnas 21 km-klass och är troligtvis den mest namnkunnige löparen i startfältet. På damernas 21 km gäller löpstarka Frida Andersson från Falkenbergs OK som huvudfavorit.

Ny bansträckning

Årets fjällmaraton bjuder på en delvis ny bansträckning. Mer kupering, mer vacker fjällnatur och rejält omväxlande löpning med allt från fint preparerade fjälleder och grusvägar till steniga, knöliga passager där löptekniken verkligen sätts på prov. En lite regnig sommar har också gjort delar av banan något mjukare och blötare.

– Det kommer att bli en utmaning för alla deltagare, men också något att längta efter och se fram emot, ler Lööf.

Sprintlopp – Sälen 1K

På fredagskvällen avgörs sprinttävlingen Sälen 1K där Sälenfjällens snabbaste sprintlöpare ska koras. Intresset växer även här och storfavorit i herrklassen är IFK Moras ultralöpningsess Roman Ryapolov. Frågan är hur Ultravasans överlägsne segrare har lyckats återhämta sig och kan prestera på en sprintdistans?

PROGRAM

Fredag 26 aug
17:30 Barnens Fjällmaraton 1 km
17:50 Barnens Fjällmaraton 2 km
18:10 Sälen 1K – Sprinttävling

Lördag 27 aug
09:00 Start Bagheera Fjällmaraton Sälen, 42 km och 21 km

Följ loppet på fjallmaratonsalen.se/live

Vill du komma i kontakt med oss eller bevaka loppet på plats? Välkommen att kontakta:
David Andersson
E-post: david.andersson@malungsok.se
Mobil: 073-932 60 75
www.fjallmaratonsalen.se